Japan Bancha KINRYU
Tato kvalitní třída je z kultivaru Yakubita a pochází z čajové zahrady Kanaya-shi z prefektury Shizuoka.
Kategorie: | Zelené čaje Japonsko |
---|---|
Balení: | Rozvažované |
Originální název: | bancha - pozdní čaj |
Oblast: | Japan Tokushima, Takamatsu-shi, Awaji-shima |
Příprava: | zalijte vroucí vodou a louhujte 30 sekund |
Vícenálevový čaj: | ano |
Teplota vody: | 100°C |
Čas přípravy: | 30 sekund |
Množství čaje: | 2-3 g |
Japan Bancha 番茶 (Ban-hrubý, rustikální) patří k nejpopulárnějším a nejpitelnějším zeleným čajům, které lze nalézt v každé japonské domácnosti. Je produkovaný z hrubších větších a starších lístků pozdní letní nebo podzimní sklizně z nízkých větviček čajovníků, které se nepoužívají pro čaj Sencha.
Tato kvalitní třída je z kultivaru Yakubita a pochází z čajové zahrady Kanaya-shi z prefektury Shizuoka. Nejvyšší třídy Bancha nabízejí lesklý list tmavě zelené barvy jehličkovitého tvaru. Zpracování probíhá bez fermentace, po sklizni se lístky nechají zvadnout, poté jsou krátce napařeny, svinuty, sušeny a tříděny. Bancha se vyznačuje vyšším množstvím tříslovin a nižším obsahem kofeinu, díky tomu je tento druh čaje v Japonsku často nabízen i dětem.
Vzhled listů – sytě tmavozelené, ploché, střední velikosti, mírně rolované s menším obsahem listových úlomků a stonků. Nálev je světle zelený, velmi jemně nasládlý, svěží s typickou „trávovou“ chutí japonských čajů.
Bancha je jen mírně povzbuzující, obsahuje menší množství kofeinu, proto se doporučuje pro běžné popíjení nejen během celého dne, ale i večer.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.