Japan Sencha UJI CHA 100g folie
Japonský zelený čaj pravý.
Kategorie: | Zelené čaje Japonsko |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Balení: | Kovové fólie |
Originální název: | UJicha |
Oblast: | Japonsko Uji, prefekture Kyoto |
Příprava: | Zalijte 70-80°C horkou vodou a louhujte 0,5-1 minutu /vícekrát/. |
Vícenálevový čaj: | ano |
Teplota vody: | 70-80 °C |
Čas přípravy: | 0-1 min. |
Množství čaje: | 2-3 g |
Vakuově baleno v Japonsku po sklizni, díky tomu si čaj zachovává svoji čerstvou vůni a chuť.
Vynikající japonský zelený čaj, kultivar Yabukita z čajové oblasti Uji-shi z prefektury Kyoto.
Nálev je jasně zelené barvy vynikající nasládlé chuti a líbezné vůně s typickým japonským charakterem.
Tip na doporučenou přípravu: voda 70-80°C luhovat cca 30 sekund, možno prolít vícekrát.
nebo: voda 75°C louhovat 1 minutu, vícekrát.
Pěstování dobrého čaje je do značné míry závislé na klimatických podmínkách. Svou blízkostí k řece a mírnými teplotami je oblast Uji ideální. První čaj pěstovaný v Uji údajně pochází z rukou velekněze Myoe z chrámu Kozanji v Toganoo. Zenový mistr Eisai se podělil o čajová semínka, která si přivezl z Číny s veleknězem Myoe. Ten je nejprve zasadil na místě zvaném Toganoo Fukase, kde trvalo několik let než byly sazenice připraveny k přesazení. Myoe si vybral Uji jako modelovou oblast pro pěstování čajovníků a výrobu čaje ve větším měřítku, místní tu neřeknou čaji jinak než Ujicha. To je historie Ujichy , jejich prvních z mnoha kroků, které učinil velekněz Myoe ve svém úsilí rozšířit po celém Japonsku radost z pití zeleného čaje. U bran chrámu Manpukuji v Uji je kamenný pomník s vyrytou básní od velekněze Myoe:
"Z úbočí Toganoo byl veden kůň a tam, kde zanechal otisky kopyt, byly zasazeny semenáčky, u každého jedna." Odkaz této básně lze dnes vidět na bohatých čajových zahradách v Uji.
Souen Nagatani: Čajový vizionář 明恵上人
V roce 1738 došlo k velkému technologickému průlomu ve výrobě Ujichy. Pražení na pánvi, které bylo do té doby standardem, bylo nahrazeno metodou ručního rolování, kterou objevil Souen Nagatani, jeden z předních výrobců čaje v Uji v té době. Tento průlom poskytl impuls pro další inovace, které následovaly jedna za druhou, a Uji si rychle vydobylo celostátní reputaci jako nejvýznamnější region výroby zeleného čaje v Japonsku.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.