Japan Sencha UME
Velmi dobrá třída japonského zeleného čaje Sencha z oblasti Shizouka z kultivaru Yabukita.
Kategorie: | Zelené čaje Japonsko |
---|---|
Balení: | Rozvažované |
Originální název: | sencha UME - zalévaný čaj |
Oblast: | Japonsko, Shizuoka |
Příprava: | Zalijte 80-90°C horkou vodou a louhujte 1-2 minuty /vícekrát/. |
Vícenálevový čaj: | ano |
Teplota vody: | 80-90 °C |
Čas přípravy: | 1-2 min. |
Množství čaje: | 2-3 g na cca 200ml |
Nejpopulárnější a „nejpitelnější“ čaj v Japonsku je Sencha (Senča). Produkuje se se v různých jakostech a pije se každý den doma i v práci. Keře jsou vystaveny přímému slunci a první sklizeň probíhá od konce dubna do poloviny května. Většinou se používají mechanické nůžky nebo kombajny, ale listy pro nejkvalitnější sortu čaje Sencha se otrhávají ručně. Lístky z první sklizně dávají nálev příjemné, nepříliš výrazné chuti, zatímco čaj z druhé sklizně má silnější chuť a obsahuje více tříslovin a kofeinu, protože lístky se vyvíjejí za plného slunečního svitu. Lístky se zpracovávají podobně jako Gyokuro – nejdříve se napařují, čechrají proudem teplého vzduchu a potom se suší a svinují do jemných jehliček.
Listy jsou svinuty do tenkých, delších tmavě zelených plochých jehliček. Nálev je žlutozelený, s chutí svěží, vyváženou, harmonickou s velmi jemnou trávovou dochutí a sladkostí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.