Neohodnoceno
Lapacho /Tabebuiae cortex/ Pau d'arco bark cut
Vnitřní vrstva kůry jihoamerického stromu Tabebuia cortex.
Příprava nápoje z Lapacha není nijak složitá a zvládne ji opravdu každý.
Kategorie: | Bylinné a rostlinné čaje |
---|---|
Balení: | Rozvažované |
Bio organic: | ne |
Čajový obřad Gong Fu: | ne |
Čajový obřad Chanoyu: | ne |
Originální název: | Lapacho Taheebo /Taheebo ultissima/ Pau d'arco bark cut |
Oblast: | Peru |
Příprava: | 1 až 2 lžíce Lapacha, zalít studenou vodou a přivézt k varu. Poté na mírném ohni 5 minut povařit, odstavit a nechat ještě dalších 15 minut louhovat. |
Vícenálevový čaj: | ne |
Teplota vody: | 100-100 °C |
Čas přípravy: | 20 min. |
Množství čaje: | 2-3 g |
Postačí nasypat do varné nádoby 1 až 2 lžíce Lapacha, zalít studenou vodou a přivézt k varu. Poté na mírném ohni 5 minut povařit, odstavit a nechat ještě dalších 15 minut louhovat. Výsledný nálev slijeme přes sítko a je hotovo.
Používá se buď teplý nebo studený nápoj a pro většinu lidí má vcelku příjemnou a přijatelnou chuť i vůni. Samozřejmě je možné si čaj z Lapacha mírně přisladit, například medem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář