Pu Erh - tmavé čaje
Tmavý čaj Pu Erh
Tmavé Pu Erh čaje nazýváme shu nebo ripe, jinak také vařený. Stejně jako zelený Pu Erh je vyráběn z odrůdy Mao Cha nebo Ta-Jie, doslovně velký list, který vyrostl v provincii Yun-nan. Nasbíraný list se po sklizni nechá zavadnout po té se suší na slunci. Následně se listy navrší v šířce okolo 1m do výšky 50-60cm, v délce 6 a více metrů. Nyní se důkladně skropí vodou, po té se zakryjí plachtou. Následně započne proces fermentace při teplotě okolo 60°C, který trvá 50 až 90 dní. Potom se takto fermentovaný list rozhrne na velké ploše a suší přibližně 14 dní. Následuje třídění listí. Lepší kvalita listí je prodávána v sypané formě, není to však pravidlem. Horší je použita pro lisované druhy, které se opět lisují do různých tvarů s rozličnou hmotností.
Nejprodávanější
shu - tmavý typ - ripeBrzká jarní sklizeň 2018 při jarním čínském svátku Ming Qiang. Vynikající, silně lisovaný čaj typu Pu Erh, sbíraný z divoce rostoucích čajovníků nad 50 let...
shu - tmavý tip - ripe sklizeň 2018, slisován v roce 2019. Vynikající, silně lisovaný list do tvaru cihly vhodný k okamžité spotřebě či zrání.