Pu Erh - zelené čaje
Zelené čaje Pu Erh
Nazýváme také jako syrový raw, sheng cha, nebo také nevařený. Vyrábějí se z meziproduktu z Mao Cha nebo Ta Jie, postup je stejný jako u zeleného čaje. Je nutné dezaktivovat produkci enzymů teplem a usušením. U lisovaných forem se odváží určité množství (zpravidla 357g, 250g nebo 100g, vždy záleží na tvaru a velikosti výsledného produktu – koláč, cihla, miska), to se vsype do kovového válce a na krátký okamžik se vystaví horké páře. Listy se tím navlhčí a jejich objem se značně zmenší. Takto spařené listy se vsypou do předem připravené pevné látky kde se zabalí a vytvarují do přibližně požadovaného tvaru. V dalším kroku se vloží i s látkou do kamenné, (v dnešní době kovové) formy ve které se poté vylisují. Dle použitého tvaru formy vzniká požadovaný tvar výrobku, který nese obchodní jméno dle tvaru. Označení Beng Cha vystihuje kruhový neboli koláč, Fang cha je jméno pro tvar obdélníkový či čtvercový v našem případě cihla, Tuo cha je pojmenování pro misku někdy také díky podobnosti hnízdo.
Nejprodávanější
sheng - zelený typ - rawStandardní, středně lisovaný list do tvaru houby. Sbírá se z divoce rostoucích čajových stromů ta-jie, v překladu Velký list, které rostou v provincii...
sheng - zelený typ - raw. Kvalitní, středně silně lisovaný zelený typ k přímé spotřebě.