Vážení zákazníci, poslední objednávky budeme odesílat 18.12.2024. Objednávky přijaté od 19.12.2024 do 6.1.2025 budeme vyřizovat od 7.1.2025. O jejich vyřízení vás budeme průběžně informovat. Děkujeme za pochopení a přejeme krásné svátky vánoční a úspěšný vstup do nového roku 2025.
Neohodnoceno

Zelený čaj Assam TGFOP 1 Joonktollee

Indický zelený čaj pravý.

Oblast Dibrugarh, nadmořská výška 110m.

Varianta
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: S2024/50 S2024/100 S2024/250 S2024/500 Zvolte variantu
Značka: Expect
97 Kč / 50g 189 Kč / 100g 478 Kč / 250g 957 Kč / 500g od 97 Kč / 50g
Kategorie: Zelené čaje Indie
Balení: Rozvažované
Čajový obřad Gong Fu: ne
Čajový obřad Chanoyu: ne
Originální název: Joonktollee
Oblast: Assam Dibrugarh
Příprava: Zalijte 80-90°C horkou vodou a louhujte 1-2 minuty /vícekrát/.
Vícenálevový čaj: ano
Teplota vody: 80-90 °C
Čas přípravy: 1-2 min.
Množství čaje: 2-3 g
Zelený čaj Assam TGFOP 1 Joonktollee
Novinka Tip

Zelený čaj Assam TGFOP 1 Joonktollee.

Zelená specialita z Assamu z oblasti Dibrugarh (110 m n.m.) z plantáže Joonktollee, která byla založena v roce 1874 mladým anglickým šlechticem Johnem Eliotem. Během let se z malé zahrady stala jedna z největších v oblasti.

Assam je označení čaje pěstovaného v indické oblasti Ásám (nověji též Asam). Asam je severovýchodní stát na území Indie s rozlohou přibližně velikosti Česka. Leží v povodí řeky Brahmaputra, většinu území vyplňuje nížina. Pěstitelé se musí potýkat se značně vysokými srážkami od 2000 do 3000 mm ročně. Jsou velmi nerovnoměrné a v období monzunových dešťů mohou dosáhnout až 255–300 mm denně. Tato „skleníková“ kombinace vlhkosti a tepla dává vzniknout jedněm z nejjemnějších druhů čaje na světě. Oblast je proslulá především produkcí kvalitních černých čajů, na zelený čaj připadá o málo více než 1 % z celkové produkce čaje v Indii.

Velké listy assamského čajovníku, jejichž spodní strany pokrývá stříbřené chmýří, poskytují vysoce kvalitní čaj s vysokým podílem tipsů. Tento zelený, nefermentovaný Assam se zpracovává tradičním způsobem výroby zeleného čaje z rostliny Assamica. Čaj se zde sklízí po celý rok, avšak většina sklizní probíhá od července do září. Jeden sběrač v těchto měsících otrhá přibližně 50 000 vzrostlých vrcholů větviček čajovníku za den.

Vzhled listů: tmavě zelené, středně dlouhé s množstvím světlejších tipsů. Nálev je žlutý až žlutozelený s chutí překvapivě velmi jemnou trávovou, nasládlou s ovocnými tóny, skoro bez svíravosti typické u zelených čajů.

Vícenálevový čaj delší trvanlivosti.

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu