Zelený čaj Japan deep steamed Sencha Fukamushi Matcha Iri
Vynikající japonský zelený čaj Sencha s práškovým čajem maccha.
Kategorie: | Zelené čaje Japonsko |
---|---|
Balení: | Rozvažované |
Originální název: | sencha - zalévaný čaj s maccha - práškový čaj, nefritová pěna |
Oblast: | Japonsko Kakegawa, prefekture Shizuoka |
Příprava: | Zalijte 80-90°C horkou vodou a louhujte 1-2 minuty /vícekrát/. |
Vícenálevový čaj: | ano |
Teplota vody: | 80-90 °C |
Čas přípravy: | 1-2 min. |
Množství čaje: | 2-3 g na cca 200ml |
Výjimečný japonský zelený čaj Sencha Fukamushi s přidaným práškovým čajem Matcha.
Proces výroby čajů fukamushi (hluboké napařování) se stal v Japonsku oblíbeným v 60. letech 20. století. Dnes je popularita čajů připravených touto speciální metodou celosvětová. Hlavní oblastí pro výrobu Fukamushi Sencha je Kakegawa v prefektuře Shizuoka. Čajové lístky se delší dobu (60 až 120 sekund) napařují. To způsobuje, že listy jsou velmi měkké a při rolování se špičky často lámou. Vzniká tak „více polámaný čaj“ ve formě listových zlomků a malých částic. Výsledkem je rychlé a intenzivní uvolnění látek prospěšných pro zdraví při louhování a v chuti pak potlačení svíravosti a zvýraznění sladkosti čaje.
Přidáním japonské speciality-zeleného práškového čaje Matcha, který se používá po staletí při japonské čajové ceremonii a vyrábí rozemletím listových částí kvalitního Gyokura, vznikla ojedinělá směs s posílenými zdravotními účinky. Obsahuje výrazně vyšší množství zdraví prospěšných látek (antioxidantů, vitamínů a vlákniny) než běžný zelený čaj. Nálev je tmavší, typicky zakalenější zelené barvy s nasládlou jemně trávovou vyváženou chutí.
Vhodný ke každodennímu popíjení.
K přípravě tohoto čaje je ideální Kyusu konvička s jemným nerezovým sítkem k zachycení drobných čajových úlomků a částic:
https://www.expect.cz/japonska-keramicka-konvice-kyusu-0-31l-kvet-sakury/
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.