Zelený čaj Japan Kukicha Kagoshima better quality class
Velmi kvalitní třída zeleného japonského „řapíkového, stonkového“ čaje Japan Kukicha Kagoshima s označením better quality class.
Kategorie: | Zelené čaje Japonsko |
---|---|
Balení: | Rozvažované |
Originální název: | kukicha - stonkový čaj |
Oblast: | Japonsko |
Příprava: | Zalijte 80-90°C horkou vodou a louhujte 0,5-1 minutu /vícekrát/. |
Vícenálevový čaj: | ano |
Teplota vody: | 100 °C |
Čas přípravy: | 30 sekund |
Množství čaje: | 2-3 g |
Tato sklizeň pochází z kultivaru Yutakamidori z čajové zahrady Kagoshima-shi v prefektuře Kagoshima (ostrov Kjúšú). Subtropické podnebí je zde podobné jako v okolí italské Neapole. Kukicha je obvykle řazena na půli cesty mezi známými čaji Sencha a Bancha, je ale chuťově jemnější. Je produkována z tenkých listových řapíků (kuki), které se ručně sklízejí společně s lístky a jsou následně tříděny. Nejsou to tedy klasické čajové lístky, ale stonky, stébla a větvičky se zlomky listů. Při zpracování jsou stonky a stébla jako lístky spařeny horkou párou a tak je zastavena fermentace. Stonky si přitom zachovají mnoho aminokyselin.
Listy jsou světlezelené barvy, typického tvaru drobných rovných větviček (směs zlomkových lístků a řapíků). Nálev má jasně žlutozelenou barvu a velmi jemnou, mírně trávovou, nasládlou chuť s dozvukem lehce květinovým.
Kukicha má velmi malý obsah kofeinu, takže se hodí k celodennímu popíjení. Je velmi osvěžující pro všechny věkové kategorie, v Japonsku je běžně podáván i dětem předškolního věku.
Vhodný je i k přípravě ledového čaje, stačí naplnit sklenici 2/3 kostkami ledu a zalít teplým výluhem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.