Zelený čaj Japan Matcha Kabuse 50g folie
Kategorie: | Zelené čaje Japonsko |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
Balení: | Fólie |
Čajový obřad Chanoyu: | ano |
Originální název: | Matcha Kabuse |
Oblast: | Japonsko, garden Yame-shi, prefekture Fukuoka |
Příprava: | |
Vícenálevový čaj: | ne |
Teplota vody: | 80°C |
Čas přípravy: | 3-4 min. |
Množství čaje: | 2-3 g |
Tato sklizeň pochází z kultivaru Yabukita, čajové zahrady Yame-shi, prefektury Fukuoka.
Čajovníky pro matcha čaj se pěstují ve stínu po dobu tří až čtyř týdnů před sklizní, stonky a žílky v lístcích se během zpracování odstraňují. Během růstu ve stínu rostlina Camellia sinensis produkuje více chlorofilu, theaninu a kofeinu. Matcha prášek Je konzumován zcela odlišně od běžných čajů. Tradiční japonský čajový obřad se soustřeďuje na přípravu, servírování a pití čaje matcha jako horkého nápoje a ztělesňuje meditativní duchovní styl. V moderní době se matcha také používa k přípravě různých pokrmů, například k aromatizaci či barvení. Doporučená příprava čaje Matcha: obvykle je připravován ve velké čajové misce (chawan). Dávkování je cca 3 chashaku lžičky na 1 - 1,5 dcl cca 80 °C teplé vody, přičemž postup přípravy (popisuje jen přípravu. Tento zde uvedený postup není postupem pro japonský čajový obřad Chanoyu. Na dno pečlivě vytřené misky vsypejte 3 chashaku lžičky čaje Matcha tj.(cca 1 vrchovatá čajová lžička), zaltijeme výše uvedeným množstvím cca 80 °C teplé vody a pečlivě rozšleháme pomocí bambusové metličky chasen. Vznikne nápoj s hustou pěnou na povrchu přičmž po dopití by měla být miska bez zbytků prášku matcha.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.